
Benodigdheden:
500 gr beeflapjes
Stuk gemberwortel
1 grote ui
2 teentjes knoflook
½ kopje soyasaus(zoute ketjap)
1 eetlepel honing
1 eetlepel sesamolie
½ kopje ketjap manis
Groene asperges
1 gele paprika
1 courgette
Bereiden:
Snij de beef in dunne reepjes en maak een marinade van de knoflook, geraspte gember,soyasaus, honing, sesamolie, ketjap en maak op smaak met peper en zout. Leg de beefreepjes in de marinade en laat het minstens een paar uur goed intrekken.
Snij de groente heel grof.
Roerbak de beefreepjes in 1 minuutje medium rare in de kokosolie, schep het met een schuimspaan uit de wok voeg eventueel nog iets wat olie toe en roerbak de groente.
Zodra de groente beetgaar is voeg je het vlees weer toe en de rest van de marinade en klaar is je gerecht. Serveer je maaltijd direct, zo blijft je vlees mals en je groente lekker knapperig.
Superlekker met witte rijst of mie.
Voor de wijn van deze week is mijn keuze gevallen op een Australische Cabernet Sauvignon van Yellow tail. Een niet te zware rode wijn die uitsekend past bij deze beefreepjes.
Eetsmakelijk en Cheers!!!
Comments