Benodigdheden:

500 gr beeflapjes

Stuk gemberwortel

1 grote ui

2 teentjes knoflook

½ kopje soyasaus(zoute ketjap)

1 eetlepel honing

1 eetlepel sesamolie

½ kopje ketjap manis

Groene asperges

1 gele paprika

1 courgette

Bereiden:

Snij de beef in dunne reepjes en maak een marinade van de knoflook, geraspte gember,soyasaus, honing, sesamolie, ketjap en maak op smaak met peper en zout. Leg de beefreepjes in de marinade en laat het minstens een paar uur goed intrekken.

Snij de groente heel grof.

Roerbak de beefreepjes in 1 minuutje medium rare in de kokosolie, schep het met een schuimspaan uit de wok voeg eventueel nog iets wat olie toe en roerbak de groente.

Zodra de groente beetgaar is voeg je het vlees weer toe en de rest van de marinade en klaar is je gerecht. Serveer je maaltijd direct, zo blijft je vlees mals en je groente lekker knapperig.

Superlekker met witte rijst of mie.

Voor de wijn van deze week is mijn keuze gevallen op een Australische Cabernet Sauvignon van Yellow tail. Een niet te zware rode wijn die uitsekend past bij deze beefreepjes.

Eetsmakelijk en Cheers!!!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments