Benodigdheden:
4 stronkjes witlof
Gembersiroop
3 tomaten
1 ons gegrilde ham
1 ons belegen kaas
Aardappelen
Roomboter
Truffelolie
Bereiden:
Neem kruimige aardappels en kook ze gaar, voeg dan direct een flinke klont roomboter toe met een paar druppels truffelolie, peper en zout en stamp tot een puree.
Snij de witlof stronken doormidden en kook ze heel even beetgaar, is snel klaar.
Laat ze afkoelen en snij voorzichtig het bittere hart eruit, bestrijk ze dan met gembersiroop en rol ze in een plakje ham.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel de aardappelpuree in de schaal als bodem.
Rangschik daarop de in plakken gesneden tomaat.
Dan de rolletjes witlof erop en daarover de plakken kaas.
En klaar is je oveschotel. Even 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en klaar is je maaltijd.
Drink er een lekker glas koude witte wijn bij . Deze week is het de Sauvignon Blanc van Cellar Selection uit Chili. Heerlijke frisse, droge witte wijn.
Cheers en Eetsmakelijk!
Comments