Benodigdheden:

100 gr roomboter

250 ml melk

300 gr basterdsuiker

190 gr zelfrijzendbakmeel

Handje vol droogde dadels zonder pit

Handje vol walnoten grof gehakt

Vanille ijs bakvorm

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 gr en vet de bakvorm in met boter

Smelt 60 gram boter met 125 ml melk

Voeg 150 gram basterdsuiker toe en het zelfrijzend bakmeel

Voeg dan de in stukjes gesneden dadels toe en de walnoten

Giet dit in de bakvorm en strijk glad

Meng in een kom de overige boter,suiker en melk, voeg 200 ml gekookt water toe en giet het mengel over het beslag

Bak het in de oven ca. 30 minuten

Serveer direct warm met een bolletje vanille ijs

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments