
Benodigdheden:
4 kopjes risottorijst
2 ons gerookte schotse zalm
1 zak verse spinazie
2 sjalotjes
2 knoflookteentjes
3 bosuitjes
Geraspte parmazaanse kaas
1 liter groente boullion
Flinke scheut witte wijn
Bereiden:
- Snipper de sjalotjes en de knoflook teentjes fijn
- Snij de bosui in kleine ringetjes
- Snij de gerookte zalm in reepjes
- Maak ongeveer 1 liter boullion door water te koken met 2 boullionblokjes
- Zet alles klaar voordat je aan de slag gaat
- Fruit in een grote pan of wok de ui en knoflook met een flinke scheut olijfolie
- Voeg dan de rauwe rijst toe en roer totdat de olie mooi rondom de rijst gaat zitten
- Blus dan af met een flinke scheut witte wijn(misschien wel een glas)
- Blijf roeren en je ziet dat de wijn gelijk wordt opgezogen door de rijst
- Blijven roeren en zo dus ook al roerend de boullion met iedere keer een soeplepel toevoegen totdat het weer opgenomen is door de rijst en net zolang tot de rijst gaar is
- Als de rijst gaar is voeg je de verse spinazie toe en roer tot die mooi slinkt
- Haal de pan van het vuur en voeg de zalmsnippers toe
- Serveer direct met wat bosui ringetjes en parmazaanse kaas
Om je vingers bij op te eten.
Comments