Deel 1 van kerst 2015: Amuse

Benodigdheden:

1 ons goede kwaliteit Ossenhaas

½ sjalotje

1 theelepel kappertjes

1 eetlepel mayonaise

Paar druppel goed geconcentreerde truffelolie

Peper en zout

Slablaadje voor garnering

Snipper de sjalotjes zo fijn mogelijk, doe dit ook met de kappertjes.

Snij het vlees heel fijn(brunoise) als een soort tartaar.

Meng deze ingredienten door elkaar, maak op smaak met peper en zout en eventueel wat sap van de kappertjes, gebruik lekker wat verse zwarte peper.

Draai er mooie kleine balletjes van, ter grootte van een knikker en zet koud weg.

Maak je truffel mayo door de mayonaise met de olie te vermengen, proef of er voldoende truffelolie inzit.

Serveer de bolletjes op een blaadje sla op de amuselepel of klein amuse schaaltje en garneer met de truffel mayonaise.

Bestooi vlak voor opdienen met wat verse zwarte peper en serveer met een gezellige “Welkomsbubbel”

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments