Deel 1 van kerst 2015: Amuse
Benodigdheden:
1 ons goede kwaliteit Ossenhaas
½ sjalotje
1 theelepel kappertjes
1 eetlepel mayonaise
Paar druppel goed geconcentreerde truffelolie
Peper en zout
Slablaadje voor garnering
Snipper de sjalotjes zo fijn mogelijk, doe dit ook met de kappertjes.
Snij het vlees heel fijn(brunoise) als een soort tartaar.
Meng deze ingredienten door elkaar, maak op smaak met peper en zout en eventueel wat sap van de kappertjes, gebruik lekker wat verse zwarte peper.
Draai er mooie kleine balletjes van, ter grootte van een knikker en zet koud weg.
Maak je truffel mayo door de mayonaise met de olie te vermengen, proef of er voldoende truffelolie inzit.
Serveer de bolletjes op een blaadje sla op de amuselepel of klein amuse schaaltje en garneer met de truffel mayonaise.
Bestooi vlak voor opdienen met wat verse zwarte peper en serveer met een gezellige “Welkomsbubbel”
Comments