deel 1 van Kerst 2015 : de Amuse.
Benodigdheden:
Mooie moot verse tonijn
1 eetlepel mayonaise
Klein beetje wasabi
Beetje wakamé salade
Soyasaus en sesampitjes
Bereiden:
Snij de moot tonijn met een scherp mes in mooie dunne lange plakken.
Maak de mayo aan met een klein beetje wasabi en proef hoe pittig je het zelf wil maken.
Zorg er altijd voor dat de smaak van je tuna niet verloren gaat, dus niet teveel.
Pak 2 kleine schoteltjes en vul er eentje met sesamzaadjes(liefst even geroosterd)En vul er eentje met soyasaus.
Smeer de plakjes tuna in met een dun laagje wasabi-mayo, leg er een plukje wakamé salade op en rol het voorzichtig op, doop de kop z’n kant in de soyasaus en dan in de sesamzaadjes zodat het mooi blijft plakken aan de uiteinde van de rolletjes.
Zet het koud weg en zodra je gasten komen serveer je dit op een amuse lepel of vork samen met de heerlijk “welkomsbubbels”
Comments