deel 1 van Kerst 2015 : de Amuse.

Benodigdheden:

Mooie moot verse tonijn

1 eetlepel mayonaise

Klein beetje wasabi

Beetje wakamé salade

Soyasaus en sesampitjes

Bereiden:

Snij de moot tonijn met een scherp mes in mooie dunne lange plakken.

Maak de mayo aan met een klein beetje wasabi en proef hoe pittig je het zelf wil maken.

Zorg er altijd voor dat de smaak van je tuna niet verloren gaat, dus niet teveel.

Pak 2 kleine schoteltjes en vul er eentje met sesamzaadjes(liefst even geroosterd)En vul er eentje met soyasaus.

Smeer de plakjes tuna in met een dun laagje wasabi-mayo, leg er een plukje wakamé salade op en rol het voorzichtig op, doop de kop z’n kant in de soyasaus en dan in de sesamzaadjes zodat het mooi blijft plakken aan de uiteinde van de rolletjes.

Zet het koud weg en zodra je gasten komen serveer je dit op een amuse lepel of vork samen met de heerlijk “welkomsbubbels”

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments