Benodigdheden:

300 gr verse zalm

Peper zout ,

Olijf olie

1 sjalotjes, olijfolie

1lepel kerrie poeder

1 lepel bloem

50 ml azijn,1lepels suiker

1 pepertje, gember

1 komkommer

1 witte ui

 

Bereiden

 

Zalm;

  • Zalm van vel en vet ontdoen en op een schone plank in mooie blokjes snijden.
  • Zalm peperen en zouten en met olijf olie marineren.
  • Zalm koud zetten in de koelkast.

 

Groenten:

  • Ui schoon maken en fijn snijden.
  • Komkommer schillen en zaad eruit lepelen.
  • Komkommer in kleine blokjes snijden.

 

 

Piccalilly saus;

  • Sjalotje fijn snipperen en aanfruiten met de gember en het pepertje in olie maar niet kleuren
  • Kerrie toevoegen even door roeren nu de bloem erbij en even laten garen.( myoteren)
  • Glad roeren met de azijn en de suiker erbij roeren.
  • Deze saus door de groenten scheppen.

 

  • Groente-Picalilly verdelen over de bordjes
  • Hierop de zalm plaatsen.
  • Eet smakelijk

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments