Hoofdgerecht Kerstdiner deel 1
Benodigdheden:
1 entrecote pp
Roomboter /Olijfolie
3 eetlepels bloem
2 potten runderfond
5 Uien
Pot rozenbotteljam
Diverse paddenstoelen
Ong 500gr aardappels
loempiadeegvellen
Paneermeel
Verse tijm
Peper/zout
Truffelolie
Bereiden:
Entrecotes:
- Snij de uien in mooie dunne ringen
- Snij de vetrand eventueel een beetje in van de Entrecotes
- Bak de Entrcotes in een grote pan met flinke klont boter en een scheut olijfolie
- Dit 2 minuten per zijde en haal ze voorzichtig uit de pan
- Bak in het bakvet de uien glazig
- Stooi de bloem eroverheen en roer goed door
- Voeg de fond toe
- Breng aan de kook en leg dan de entrecotes terug in de pan zorg dat het vlees onder staat , voeg eventueel een beetje water toe en laat het rustig 2 uur pruttelen, draai het vlees na ongeveer een uur om.
- Voeg vlak voor het doorgeven de rozenbotteljam toe, door het vlees heel even uit de pan te halen en de jam te laten smelten in de jus, plaats het vlees terug en blijf regelmatig checken door te roeren
Paddenstoelen-aardappelstrudel:
- Rits de blaadjes van de tijm en bewaar een paar takjes voor garnering
- Snij de paddentoelen in kleine stukjes en knijp de geweekte paddenstoelen goed uit, daarna ook in kleine stukjes snijden
- Schil de aardappels en snij ze in mooie kleine dobbelsteentjes
- Bak de aardappels in de boter met een beetje olijfolie goedbruin voeg daarna in porties de paddestoelenstukjes toe
- Breng op smaak met zout en peper en wat truffelolie en de verse tijm.
- Laat afkoelen op een ovenplaat
- Verwarm de oven op 180 graden
- Smelt wat roomboter
- Leg 2 deegvellen kruislings op elkaar smeer de randen in met wat gesmolten boter
- Bestrooi het deeg met wat panneermeel
- Verdeel de paddenstoelenmengsel eroverheen en maak mooie pakketjes door ze op te rollen en/of vouwen
- Bestrijk ze met de overige gesmolten boter en bak ze 20 tot 25 minuten in de oven gaar.
Comments