Hoofdgerecht kerstdiner deel 2

Benodigdheden:

4 zalmfilets

Handje gecrushed cashewnoten

Handje amandelschaafsel

Olijfolie

Paar cherrytomaatjes

Verse spinazie

Peper/zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wrijf de zalmmoten in met olijfolie en leg ze op een bedje van verse spinazie in een beboterde ovenschaal

Doe de noten in een dubbelgevouwen theedoek en crush ze door met de onderkant van een pan of deegroller op te slaan.

Bestrooi de moten met de nootjes en peper en zout.

Besprenkel ze nog een beetje met olijfolie en bak ze dan heel even tegen medium aan in de oven, ongeveer 20 minuten op 180 graden.

Garneer met wat cherrytomaatjes.

Serveer met de aardappel-strudel van het kerst hoofdgerecht deel 1

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments