Let op! Benodigdheden zijn deze keer voor 10 personen:

250 gr kwark

250ml champagne

150 suiker

500 gr slagroom

3 eiwitten met 90 gr suiker

6 blaadje gelatine

6 passievruchten(maracuya)

6 sinaasappelen

2 eetlepels suiker

bladerdeeg

kaneelsuiker

bereiden:
Week de gelatinebladjes los in een bakje koud water.

Pak 3 kommen: doe in 1 kom de kwark samen met de champagne en roer los
in 1 kom klop je de slagroom op met de 150 gr suiker
in 1 kom klop je de eiwitten goed stijf op met de 90 gr suiker
knijp de gelatine blaadjes een beetje uit en los ze op in een heel klein beetje heet water(nog geen 50 ml)
Voeg dit allemaal samen en roer voorzichtig door elkaar.

Giet het dan in mooie glaasjes en zet het minstens 1 uur in de koelkast.

Voor de saus:
Schil de sinaasappels met schil en al en snij het vruchtvlees tussen de velletjes er tussen uit, snij de passievruchten open en lepel ze uit en voeg dit samen met de sinaasappels en 2 eetlepels suiker en breng heel even aan de kook.
Zet dan koud weg en schep een laagje op je champagne mousse als je gaat uitserveren.
Snij de bladerdeegplakjes in 3 reepjes, maak een beetje nat met water en besprenkel ze met de kaneelsuiker.
bak ze in de oven ong 15 minuutjes op 180 graden.

Eetsmakelijk!

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments