
Let op! Benodigdheden zijn deze keer voor 10 personen:
250 gr kwark
250ml champagne
150 suiker
500 gr slagroom
3 eiwitten met 90 gr suiker
6 blaadje gelatine
6 passievruchten(maracuya)
6 sinaasappelen
2 eetlepels suiker
bladerdeeg
kaneelsuiker
bereiden:
Week de gelatinebladjes los in een bakje koud water.
Pak 3 kommen: doe in 1 kom de kwark samen met de champagne en roer los
in 1 kom klop je de slagroom op met de 150 gr suiker
in 1 kom klop je de eiwitten goed stijf op met de 90 gr suiker
knijp de gelatine blaadjes een beetje uit en los ze op in een heel klein beetje heet water(nog geen 50 ml)
Voeg dit allemaal samen en roer voorzichtig door elkaar.
Giet het dan in mooie glaasjes en zet het minstens 1 uur in de koelkast.
Voor de saus:
Schil de sinaasappels met schil en al en snij het vruchtvlees tussen de velletjes er tussen uit, snij de passievruchten open en lepel ze uit en voeg dit samen met de sinaasappels en 2 eetlepels suiker en breng heel even aan de kook.
Zet dan koud weg en schep een laagje op je champagne mousse als je gaat uitserveren.
Snij de bladerdeegplakjes in 3 reepjes, maak een beetje nat met water en besprenkel ze met de kaneelsuiker.
bak ze in de oven ong 15 minuutjes op 180 graden.
Eetsmakelijk!
Comments