Benodigdheden:

Mooie ronde tomaten

Verse spinazie

Mozzarella

Pijnboompitjes

1 teentje knoflook

Peper/zout

1 sjalotje

Parmazaanse kaas

Aluminium folie

Bereiden:

Snij het kapje van de tomaat en hol hem voorzichtig uit.

Bestrooi de binnen kant met peper en zout.

Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin

Snipper de ui en de knoflook en bak het glazig in een wok met wat olijfolie.

Voeg dan de spinazie toe en blijf roeren, zodra het slinkt zet je het vuur uit en laat je de spinazie uitlekken in een vergiet.

Snij of scheur de mozzarella in kleine blokjes, voeg dit dan samen met de spinazie en de pijnboompitjes en vul hiermee de tomaatjes.

Top af met een klein beetje geraspte parmazaanze kaas en pak ze in de alluminiumfolie in.

Laat ze heel even smelten op de BBQ en je hebt een heerlijk en gezond bijgerecht, zowel bij vis als vlees.

Eetsmakelijk

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments