Benodigdheden:

1 grote ui

2 teentjes knoflook

0ng 800 gr rundergehakt

2 a 3 theelepels chilivlokken

1 klein blikje tomatenpuree

2 kaneel stokjes

1 blik tomaten diced

1 blik black beans

1 blik kidneybonen

1 klein blikje mais

1 bosje verse peterselie

volle yogurt en beetje kaneelpoeder

 

Bereiden:

Snipper de ui en de knoflook en rul de gehakt gaar in olijfolie .

Voeg de ui, knoflook en de chilivlokken toe, roer dan de tomatenpuree erdoor en bak deze mee.

Voeg de kaneelstokjes toe en de diced tomaten.

Voeg dan 200 ml water toe en laat dit 20 minuten zachtjes sudderen.

Spoel alle bonen en mais in een vergiet goed uit en laat uitlekken.

Roer als laatste de fijn gesneden peterselie erdoor en maak op smaak met peper en zout.

Serveer de chili met rijst en een flinke schep yogurt met een snufje kaneel.

Eetsmakelijk!

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments