Benodigdheden:

1 courgette

Handje veldsla

Half bakje sunkissed tomaatjes

Handje zwarte olijven

Ong 75 gr Fetakaas

1 teentje knoflook

Sap van een halve citroen

3 eetlepels Olijfolie

Bereiden:

Snij de courgette met een mandoline of kaasschaaf in mooie lange plakken.

Hak de knoflook fijn en voeg dit bij de olijfolie samen met de citroensap

Kwast de courgettes hiermee in en bak ze in een grilpan eventjes om en om bruin

Laat ze op keukenpapier uitlekken

Verkruimel de feta en voeg de klein gesneden tomaatjes en de in, ringen gesneden, olijven hierdoor.

Leg een beetje feta-vulling op de courgetteplak en rol ze voorzichtig op , steek er een prikkertje in.

Leg ze op een bedje van in olie,peper,zout, gekruide veld sla en je hebt een prachtig voorgerecht of gezonde snack.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments