Benodigdheden:

Bloemkool

2 rode uien

2 teentjes knoflook

Eetlepel kurkuma(koenjit)

Eetlepel kerrie

Flinke scheut kokosolie

Zwarte vers gemalen peper

zout

 

Bereiden:

Snij de bloemkool in mooie kleine roosjes

Snipper de knoflook heel fijn. Snij de rode uien in halve ringen.

Doe in een wok een flinke scheut kokosolie en fruit hierin de knoflook en de ui.

Voeg dan een flinke eetlepel kurkuma toe met de kerrie en flink wat zwarte gemalen peperkorrels.

Even door roeren (myoteren)en eventueel nog een beetje kokosolie erbij doen.

In dit papje roer je de bloemkool roosjes gaar wokken.

Als je weinig geduld heb kan je altijd de bloemkool eerst even koken, dan is het wokken sneller klaar.

Dit heerlijk eten met wat gebakken aardappeltjes en een tartaartje met flinke wat gebakken uienringen.

Vanaf nu lust iedereen Bloemkool!!!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments