
Benodigdheden:
Bloemkool
2 rode uien
2 teentjes knoflook
Eetlepel kurkuma(koenjit)
Eetlepel kerrie
Flinke scheut kokosolie
Zwarte vers gemalen peper
zout
Bereiden:
Snij de bloemkool in mooie kleine roosjes
Snipper de knoflook heel fijn. Snij de rode uien in halve ringen.
Doe in een wok een flinke scheut kokosolie en fruit hierin de knoflook en de ui.
Voeg dan een flinke eetlepel kurkuma toe met de kerrie en flink wat zwarte gemalen peperkorrels.
Even door roeren (myoteren)en eventueel nog een beetje kokosolie erbij doen.
In dit papje roer je de bloemkool roosjes gaar wokken.
Als je weinig geduld heb kan je altijd de bloemkool eerst even koken, dan is het wokken sneller klaar.
Dit heerlijk eten met wat gebakken aardappeltjes en een tartaartje met flinke wat gebakken uienringen.
Vanaf nu lust iedereen Bloemkool!!!
Comments