Benodigdheden:

Romain sla

Rucola

1 avocado

Cherry tomaatjes

Rode uien

Pecannoten

Komkommer

Olijven

Pardanokaas

 

 

Dressing:

Maatbeker

2 ansjovisjes

1 teentje knoflook

100 ml extra vierge olijfolie

50 ml zoete balsamico azijn

1 dessertlepel mosterd

1 dessertlepel honing

Peper/zout

Scheutje witte truffelolie

Theelepeltje truffelpasta

Eventueel zoeter maken met maple stroop

Klein beetje water

 

Bereiden:

Snij de sla in smalle repen en voeg een flinke hand rucola sla

Was de komkommer en snij er mooie smalle reepjes van, laat voor de bite de schil eraan.

Tomaatjes in partjes snijden

Ui in mooie ringen en de avocado in mooie stukken.

Rasp de kaas zoals je dat zelf lekker vind. Bak eventueel de pecannoten heel even aan in een koekenpan, komt de noten smaak extra lekker naar boven.

Meng alle ingredienten voor de dressing met een staafmixer en maak het een beetje schenkbaar door er ietsje water bij te voegen.

Proef de dressing net zolang totdat jij hem lekker vind, de 1 houdt van zuur de ander meer van zoet.

Garneer de salade met flink wat dressing en bewaar de rest van je dressing in een gesloten fles in de koelkast, je kunt het makkelijk een paar dagen bewaren.

Gebruik je fantasie en doe er bv uitgebakken spekjes door of gegrilde kip of vis, eetsmakelijk!!!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments