
Benodigdheden:
Romain sla Rucola 1 avocado Cherry tomaatjes Rode uien Pecannoten Komkommer Olijven Pardanokaas
|
Dressing:
Maatbeker 2 ansjovisjes 1 teentje knoflook 100 ml extra vierge olijfolie 50 ml zoete balsamico azijn 1 dessertlepel mosterd 1 dessertlepel honing Peper/zout Scheutje witte truffelolie Theelepeltje truffelpasta Eventueel zoeter maken met maple stroop Klein beetje water |
Bereiden:
Snij de sla in smalle repen en voeg een flinke hand rucola sla
Was de komkommer en snij er mooie smalle reepjes van, laat voor de bite de schil eraan.
Tomaatjes in partjes snijden
Ui in mooie ringen en de avocado in mooie stukken.
Rasp de kaas zoals je dat zelf lekker vind. Bak eventueel de pecannoten heel even aan in een koekenpan, komt de noten smaak extra lekker naar boven.
Meng alle ingredienten voor de dressing met een staafmixer en maak het een beetje schenkbaar door er ietsje water bij te voegen.
Proef de dressing net zolang totdat jij hem lekker vind, de 1 houdt van zuur de ander meer van zoet.
Garneer de salade met flink wat dressing en bewaar de rest van je dressing in een gesloten fles in de koelkast, je kunt het makkelijk een paar dagen bewaren.
Gebruik je fantasie en doe er bv uitgebakken spekjes door of gegrilde kip of vis, eetsmakelijk!!!
Comments