Benodigdheden:

Ong 500 gr boneless kippendijen

1 Rode en 1 gele paprika

1 zakje Ras el Hanout kruiden

Groene asperges

2 sjalotjes

2 knoflookteentjes

Kokosolie

Bereiden:

Snij de kip in kleine stukjes en doe dit in een kom met 2 eetlepels kokosolie en een heel zakje van die Ras el Hanout kruiden. Laat dit lekker intrekken.

Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn.

Snij de paprika en de asperges in mooie gelijke stukken.

Roerbak met een scheut kokosolie de kip in de wok gaar en voeg dan de knoflook, de sjalotjes en de verse groente toe.

Voeg een kopje water toe en een kippenboullionblokje. Blijf roeren tot alles beetgaar is en maak eventueel op smaak met peper en zout.

Heerlijk met een beetje witte rijst en papaya pica.

Eetsmakelijk!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments