Benodigdheden:

450 ml slagroom

85 gram suiker

1 vanille stokje of 1 theelepel vanille-extract

6 blaadjes gelatine

200 ml creme fraiche

50 gr pure chocolade in stukjes

Bereiden:

Verhit de room, suiker en de vanille zachtjes op een laag pitje.

Laat niet hard koken anders gaat de room schiften. Roer tot de suiker is opgelost.

Week de gelatine blaadjes in ruim water, laat 2-3 minuten wellen en knijp ze dan goed uit en roer ze door de room, breng het zachtjes aan de kook en zet dan het vuur uit.

Laat het 2-3 minuten trekken.

Haal het vanillestokje uit de room en giet de helft van de room in een aparte kom.

Smelt de chocolade au bain marie en voeg de chocolade door één van de kommen room.

Verdeel deze chocoladeroom over 4 mooie glaasjes en zet ze dan 15 tot 20 minuten in de koelkast om op te stijven.

Hou de vanille room even op kamertemperatuur.

Nadat de chocoladeroom is opgesteven schenk dan voorzichtig de vanilleroom erbovenop en zet de glaasjes terug in de koelkast om op te stijven.

Garneer met chocoladeschaafsel of ,voor de kleur, een framboos en een mintblaadje.

Superfeestelijk en erg lekker.

Geniet ervan!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments