
Benodigdheden:
450 ml slagroom
85 gram suiker
1 vanille stokje of 1 theelepel vanille-extract
6 blaadjes gelatine
200 ml creme fraiche
50 gr pure chocolade in stukjes
Bereiden:
Verhit de room, suiker en de vanille zachtjes op een laag pitje.
Laat niet hard koken anders gaat de room schiften. Roer tot de suiker is opgelost.
Week de gelatine blaadjes in ruim water, laat 2-3 minuten wellen en knijp ze dan goed uit en roer ze door de room, breng het zachtjes aan de kook en zet dan het vuur uit.
Laat het 2-3 minuten trekken.
Haal het vanillestokje uit de room en giet de helft van de room in een aparte kom.
Smelt de chocolade au bain marie en voeg de chocolade door één van de kommen room.
Verdeel deze chocoladeroom over 4 mooie glaasjes en zet ze dan 15 tot 20 minuten in de koelkast om op te stijven.
Hou de vanille room even op kamertemperatuur.
Nadat de chocoladeroom is opgesteven schenk dan voorzichtig de vanilleroom erbovenop en zet de glaasjes terug in de koelkast om op te stijven.
Garneer met chocoladeschaafsel of ,voor de kleur, een framboos en een mintblaadje.
Superfeestelijk en erg lekker.
Geniet ervan!
Comments