Benodigdheden:

2 kilo prei

6 tomaten

Klontje roomboter

2 groente boullionblokjes

Eventueel een klein scheutje kookroom en een klein scheutje witte wijn

 

Bereiden:

Snij de prei in grove stukken en was hem goed af, er zit vaak veel zand tussen

Snij de tomaten in parten

Leg een paar klonten roomboter op de bodem van de pan en voeg de prei en de tomaten toe met alleen maar het lekvocht van de gewassen prei. Voeg de boullionblokje toe

Zet het vuur laag en laat de prei zachtjes smoren.

Voeg eventueel een klein scheutje witte wijn toe en een klein scheutje kookroom. Breng op smaak met peper en zout

Serveer er witte rijst bij en een stukje vis.

Eetsmakelijk

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments