
Oosterse roerbak biefstukreepjes
Benodigdheden:
Ong 400 gr kogelbiefstuk in reepjes
2 teentjes knoflook
2 rode pepertjes
Roerbakolie
2 theelepels azijn
1 stengel bleekselderij
1 prei
2 wintelwortelen
1 eetlepel soyasaus
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel sherry
1 eetlepel basterd suiker
Peper/zout
Bereiden:
Marineer de reepjes biefstuk met de fijn gesneden knoflook, de gesnipperde pepertjes en een scheutje roerbakolie, die dit in een zakje of bakje en laat het even intrekken.
Snij alle groente in mooie dunne repen. Schil eventueel de bleekselderij met een dunschiller om de draden te verwijderen.
Maak een papje van de soya,ketjap,sherry en suiker.
Wok de reepjes heel even medium met wat roerbakolie en haal ze uit de pan.
Voeg dan in de pan de azijn toe laat iets verdampen en roerbak je gesneden groente. Voeg dan het papje toe en vlak voor het serveren de reepjes vlees toe.
Maak op smaak met peper en zout
Lekker met witte rijst
Comments