Benodigdheden:

250 ml appelsap

10 gedroogde pruimen zonder pit

10 gedroogde abrikozen

1 theelepel blanke azijn

500 gram vakensvlees

1 grote ui

Handje verse Salie

Handje verse tijm

Handje geroosterde amandelschaafsel

Bereiden:

Pureer  6 abrikozen met de appelsap en de azijn in de blender of keukenmachine.

Snij de ui in parten en bak het samen met de blokjes varkensvlees en de fijngesneden salie en tijm rondom bruin.

Schenk dan de appelsap-puree erbij en laat het heel zachtjes 15 minuten koken.

Voeg dan de pruimen en de andere 4 abrikozen erbij met een klein beetje water (ong 100ml) en laat het vlees zachtjes sudderen tot het gaar is.

Bak de amandelsnippers in een droge koekenpan heel even lichtbruin.

Voeg vlak voor het opdienen de geroosterde amandelsnippers toe.

Heerlijk met volkorenrijst of aardappelpuree

Eetsmakelijk

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments