
Benodigdheden:
250 ml appelsap
10 gedroogde pruimen zonder pit
10 gedroogde abrikozen
1 theelepel blanke azijn
500 gram vakensvlees
1 grote ui
Handje verse Salie
Handje verse tijm
Handje geroosterde amandelschaafsel
Bereiden:
Pureer 6 abrikozen met de appelsap en de azijn in de blender of keukenmachine.
Snij de ui in parten en bak het samen met de blokjes varkensvlees en de fijngesneden salie en tijm rondom bruin.
Schenk dan de appelsap-puree erbij en laat het heel zachtjes 15 minuten koken.
Voeg dan de pruimen en de andere 4 abrikozen erbij met een klein beetje water (ong 100ml) en laat het vlees zachtjes sudderen tot het gaar is.
Bak de amandelsnippers in een droge koekenpan heel even lichtbruin.
Voeg vlak voor het opdienen de geroosterde amandelsnippers toe.
Heerlijk met volkorenrijst of aardappelpuree
Eetsmakelijk
Comments