Benodigdheden:

85 gram zachte boter

2 eetlepels suiker

55 gram lichtbruine basterdsuiker

½ thee lepel vanille essance

1 ei goed losgeklopt

175 gram zelfrijzend bakmeel

115 gram pure chocolade grof gehakt

115 gram gedroogde abrikozen grof gehakt

 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Klop de boter de suiker de basterdsuiker en de vanille in een kom door elkaar

Klop het ei los en voeg dit al roerend toe.

Klop alles tot een licht en luchtig mengsel

Zeef de meel boven je beslag en spatel het erdoor.

Voeg dan de grof gehakte chocolade stukjes en de abrikoosstukjes toe.

Schep met eetlepels het beslag in hoopjes naast elkaar op de ingevette bakplaat.

Bak de koekjes ong 13 tot 15 min. gaar in de oven dat de buitenkant hard is en de binnenkant nog zacht.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments