
Benodigdheden:
85 gram zachte boter
2 eetlepels suiker
55 gram lichtbruine basterdsuiker
½ thee lepel vanille essance
1 ei goed losgeklopt
175 gram zelfrijzend bakmeel
115 gram pure chocolade grof gehakt
115 gram gedroogde abrikozen grof gehakt
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Klop de boter de suiker de basterdsuiker en de vanille in een kom door elkaar
Klop het ei los en voeg dit al roerend toe.
Klop alles tot een licht en luchtig mengsel
Zeef de meel boven je beslag en spatel het erdoor.
Voeg dan de grof gehakte chocolade stukjes en de abrikoosstukjes toe.
Schep met eetlepels het beslag in hoopjes naast elkaar op de ingevette bakplaat.
Bak de koekjes ong 13 tot 15 min. gaar in de oven dat de buitenkant hard is en de binnenkant nog zacht.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster
Comments