
Benodigdheden:
3 zalmfilets
1 grote Paksoy/Boksoy
1 rode paprika
1 pakje groene asperges
1 rode ui
8 eetlepels hoisinsaus
1 flinke eetlepel 5 kruidenmix
Stukje gemberwortel geraspt
2 tenen knoflook
Handje sesamzaadjes
roerbakolie
Bereiden:
Snij overdag je zalm in flinke blokken en marineer ze met de geraspte gember, de fijn gesneden knoflook, 4 eetlepels hoisinsaus 1 flinke eetlepel 5-kruidenmix en laat het lekker een paar uur in je koelkast in een afgeloten bak marineren.
Was en snij de paksoy in repen en doe dit ook met de paprika
Haal de uiteinde van de asperges en snij ze in stukjes.snij de rode ui in grove parten.
Bak de zalm blokje heel even(medium) in de roerbakolie in een grote wok.
Haal ze dan uit de pan en hou ze warm onder alluminiumfolie.
Voeg eventueel nog een klein beetje roerbakolie toe in je pan en wok de asperges en de parika en de rode uienringen beetgaar.
Voeg dan de paksoy toe en roerbak snel zodat alles knapperig blijft.
Voeg vlak voor het opdienen de zalmblokje toe en een beetje sesamzaadjes.
Dan de rest van je hoisinsaus toevoegen en opdienen. Eventueel garneren met wat verse koriander.
Heerlijk met rijst of mie.
Comments