Benodigdheden:

3 zalmfilets

1 grote Paksoy/Boksoy

1 rode paprika

1 pakje groene asperges

1 rode ui

8 eetlepels hoisinsaus

1 flinke eetlepel 5 kruidenmix

Stukje gemberwortel  geraspt

2 tenen knoflook

Handje sesamzaadjes

roerbakolie

Bereiden:

Snij overdag je zalm in flinke blokken en marineer ze met de geraspte gember, de fijn gesneden knoflook, 4 eetlepels hoisinsaus 1 flinke eetlepel 5-kruidenmix en laat het lekker een paar uur in je koelkast in een afgeloten bak marineren.

Was en snij de paksoy in repen en doe dit ook met de paprika

Haal de uiteinde van de asperges en snij ze in stukjes.snij de rode ui in grove parten.

Bak de zalm blokje heel even(medium) in de roerbakolie in een grote wok.

Haal ze dan uit de pan en hou ze warm onder alluminiumfolie.

Voeg eventueel nog een klein beetje roerbakolie toe in je pan en wok de asperges en de parika en de rode uienringen beetgaar.

Voeg dan de paksoy toe en roerbak snel zodat alles knapperig blijft.

Voeg vlak voor het opdienen de zalmblokje toe en een beetje sesamzaadjes.

Dan de rest van je hoisinsaus toevoegen en opdienen. Eventueel garneren met wat verse koriander.

Heerlijk met rijst of mie.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments