Benodigdheden:

Ong 150 gr chorizo plakken(vleeswaren)

3 takjes verse rozemarijn

600 gr prei

1 bakje verse bascilicum

4 eieren

200 gr creme fraiche

Ong 150 gr geraspte kaas

Bladerdeeg

Cherrytomaatjes aan een tak

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de prei en snij het in ringen. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snij de naaldjes fijn.

Snij de plakjes chorizo in repen en bak ze in een klein beetje olijfolie knapperig.

Haal ze met een schuimspaan uit de pan en bak in het bakvet de preiringen samen met de rozemarijn op zacht vuur gaar. Maak op smaak met peper en zout .

Haal de pan van het vuur. Voeg de reepjes chorizo toe.

Doe in een hoge kom de eieren, 2/3 bascilicumblaadjes, creme fraiche, peper en zout en pureer dit met een staafmixer. Roer er dan de geraspte kaas door.

Bekleed een beboterde springvorm met de ontdooide plakken bladerdeeg .

Schep het prei/chorizo mengsel erop. Verdeel het ei-mengsel erover en plaats dan de takjes cherrytomaatjes erop.

Bak je taart in ongeveer 1 uur goudbruin en garneer met de rest van je bascilicumblaadjes.

Smaakt ook heerlijk koud als lunch gerecht.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments