
Benodigdheden:
Ong 150 gr chorizo plakken(vleeswaren)
3 takjes verse rozemarijn
600 gr prei
1 bakje verse bascilicum
4 eieren
200 gr creme fraiche
Ong 150 gr geraspte kaas
Bladerdeeg
Cherrytomaatjes aan een tak
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de prei en snij het in ringen. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snij de naaldjes fijn.
Snij de plakjes chorizo in repen en bak ze in een klein beetje olijfolie knapperig.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en bak in het bakvet de preiringen samen met de rozemarijn op zacht vuur gaar. Maak op smaak met peper en zout .
Haal de pan van het vuur. Voeg de reepjes chorizo toe.
Doe in een hoge kom de eieren, 2/3 bascilicumblaadjes, creme fraiche, peper en zout en pureer dit met een staafmixer. Roer er dan de geraspte kaas door.
Bekleed een beboterde springvorm met de ontdooide plakken bladerdeeg .
Schep het prei/chorizo mengsel erop. Verdeel het ei-mengsel erover en plaats dan de takjes cherrytomaatjes erop.
Bak je taart in ongeveer 1 uur goudbruin en garneer met de rest van je bascilicumblaadjes.
Smaakt ook heerlijk koud als lunch gerecht.
Comments