Benodigdheden:

3 ons kogelbiefstuk in reepjes gesneden

2 teentjes knoflook

Flinke mespunt chilipoeder

Peper/zout

1 blik rode kidneybonen

1 rode paprika

1 gele paprika

Bosuitjes

1 rode ui

1 tomaat

Sla (roman)

1 kopje quinoa

1 groente boullionblokje

Vinegrette van olijfolie-wittewijnazijn-peper-zout

Bereiden:

Snij, eerder op de dag, de biefstuk in reepjes en marineer het met een flinke scheut olijfolie de chilipoeder, peper, zout en de fijngesneden knoflookteentjes, sluit goed af en zet weg in de koelkast.

Spoel de kidneybonen goed af met water en laat uitlekken

Kook ondertussen de quinoa gaar in 2 kopjes water met 1 blokje boullion.

Snij de paprika, tomaat, de rode ui en de bosuitjes in kleine stukjes.

Maak je vinegrette door een klein beetje azijn in een kom te doen met peper en zout roer dan met een garder langzaam de olie erbij totdat het lekker fris op smaak is

Snij de sla in repen.

Laat de quinoa afkoelen en uitlekken en meng alle ingredienten voor de salade door elkaar.

Serveer op de borden en bak als laatste, heel even medium-rare, je biefstuk reepjes in een hete droge koekenpan en verdeel over de salade.

Eetsmakelijk

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments