Benodigdheden:
3 ons kogelbiefstuk in reepjes gesneden
2 teentjes knoflook
Flinke mespunt chilipoeder
Peper/zout
1 blik rode kidneybonen
1 rode paprika
1 gele paprika
Bosuitjes
1 rode ui
1 tomaat
Sla (roman)
1 kopje quinoa
1 groente boullionblokje
Vinegrette van olijfolie-wittewijnazijn-peper-zout
Bereiden:
Snij, eerder op de dag, de biefstuk in reepjes en marineer het met een flinke scheut olijfolie de chilipoeder, peper, zout en de fijngesneden knoflookteentjes, sluit goed af en zet weg in de koelkast.
Spoel de kidneybonen goed af met water en laat uitlekken
Kook ondertussen de quinoa gaar in 2 kopjes water met 1 blokje boullion.
Snij de paprika, tomaat, de rode ui en de bosuitjes in kleine stukjes.
Maak je vinegrette door een klein beetje azijn in een kom te doen met peper en zout roer dan met een garder langzaam de olie erbij totdat het lekker fris op smaak is
Snij de sla in repen.
Laat de quinoa afkoelen en uitlekken en meng alle ingredienten voor de salade door elkaar.
Serveer op de borden en bak als laatste, heel even medium-rare, je biefstuk reepjes in een hete droge koekenpan en verdeel over de salade.
Eetsmakelijk
Comments