Benodigdheden:

2 komkommers
1 limoen
1 rode peper
1/2 eetlepel suiker
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel olie

Bereiden:
Was de komkommer, snij hem overdwars doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Snij in stukken van ong 5 cm en dan weer in mooie smalle reepjes.
Rol de rode peper heen en weer zodat de zaadjes loslaten, snij het steeltje eraf, spoel de zaadjes eruit en snij het in hele dunne ringetjes.
Maak een papje van de geraspte schil van de limoen, de sap, vissaus, olie en de suiker .
Roer goed zodat de suiker oplost.
Verdeel het over je komkommerpartjes met de peperringetjes.
Garneer met n partje limoen.
Heerlijk met witte rijst en gebakken garnalen!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments