Benodigdheden:

1 kilo diepvries doperwten

1 bos lenteuitjes

750 heetwater

1 blik kokosmelk

1 groente boullionblokje

1 bakje bascilicum

1 bakje korander

1 citroen (uitgeperst)

 

Bereiden:

Pak een soeppan en bak hierin de fijngesneden lenteui met wat olijfolie.

Voeg dan de doperwten, kokosmelk, boullionblokje, het hete water en de citroensap toe.

Breng het op hoog vuur aan de kook.

Laat de soep ong 3 minuutjes koken, haal dan de pan van het vuur.

Voeg dan het grootste gedeelte van de bascilicum en de koriander toe, ook de steeltjes mogen erbij.

Pureer de soep heel fijn met de staafmixer tot hij superglad is.

Garneer je soep met wat druppels olijfolie, vers gemalen peper en blaadjes verse kruiden.

Eetsmakelijk

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments