
Benodigdheden:
Kastanje champignons (bevatten minder vocht dan de witte en hebben iets meer bite)
2 eetlepels olijfolie
50 ml medium dry sherry
75 ml japanse soyasaus
2 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel sesamzaadjes
Verse koranderblaadjes
Bereiden:
Veeg de champions schoon , niet met water spoelen, dat zuigen ze op en dan verliezen ze hun smaak.
Rijg ze met 4 of 5 afhankelijk van grote aan spiesen, bak ze rondom lichtbruin in een de olie.
Ongeveer 2 a 3 minuten, Schep ze af en toe om maar niet te vaak, zodat ze een mooi bruin laagje hebben.
Ze zullen vocht loslaten maar dat verdampt vanzelf tijdens het bakken.
Roer ondertussen in een schaaltje de sherry, soyasaus en honing tot een sausje.
Schenk dit over de spiesen en verwarm ze op hoog vuur zodat ze rondom een stroperig laagje krijgen.
Serveer ze met wat sesamzaadjes en wat verse blaadjes koriander.
Champions bevatten 12 keer meer antioxydanten dan andere groente.
Antioxidanten zijn stoffen zoals oa vit E en C die ons beschermen tegen schadelijke stoffen die onze cellen en weefsels kunnen aantsten.
Ze bevatten ook veel plantaardige eiwitten die goed zijn voor gezonde botten en spieren.
Comments