Benodigdheden:

2 sinaasappels

Half pak bitterkoekjes

Half bakje mascarpone

250 ml slagroom

5 eetlepels suiker

Scheutje amaretto

 

Bereiden:

Snij de sinaasappels in hele kleine stukjes, verwijder de harde velletjes en de pitjes.

Verkruimel de bitterkoekjes

Klop de slagroom stijf en voeg de suiker toe, roer de mascarpone erdoor en een scheutje amaretto naar smaak.

Gebruik glaasjes om de triffle in klaar te maken.

Begin met een laagje bitterkoekjes, een laagje sinaasappel en een laagje mascarpone mengsel.

Herhaal dit tot het glas vol is en eindig met een laagje sinaasappel met wat bitterkoekjeskruimels.

Laat de trifles even opstijven in de koelkast en serveer ze lekker koud.

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments