
Benodigdheden:
3 grote aardappelen
1 bosje groene asperges
2 teentjes knoflook
1 grote ui
5 eieren
Olijfolie
Peper/zout
Bereiden:
Schil de aardappels en snij ze in kleine stukjes. Snij de ui in stukjes en versnipper de knoflookteentjes
Snij de uiteinden van de asperges en snij ze in kleine stukjes. Pak een klein antiaanbak koekenpannetje.
Doe hierin een flinke scheut olijfolie en bak daarin de ui, knoflook en de stukjes aardappelen gaar.
Klop ondertussen de 5 eieren los en voeg alvast wat peper en zout toe.
Als de aardappelen bijna gaar zijn voeg je de groene asperges toe en bak ze mee totdat ze beetgaar zijn.
Voeg je baksel toe aan de eieren in de kom, roer even door elkaar en voeg wat extra olie toe aan je koekenpan en schenk voorzichtig het eieremengsel terug in je koekenpannetje.
Zet het vuur meteen laag en doe eventueel een deksel op je pan en laat het ei langzaam gaar worden zonder dat de onderkant aanbrand.
Draai voorzichtig je tortilla om door een bord op je pan te plaatsen en dan te keren.
Schuif hem weer terug in je pan om de anderkant te garen.
Plaats weer een bord op je pan en keer je tortilla om op je bord.
Voeg eventueel wat extra grof zeezout toe en serveer koud of warm in stukjes bij de borrel. Eetsmakelijk!
Comments