Benodigdheden:

3 grote aardappelen

1 bosje groene asperges

2 teentjes knoflook

1 grote ui

5 eieren

Olijfolie

Peper/zout

Bereiden:

Schil de aardappels en snij ze in kleine stukjes. Snij de ui in stukjes en versnipper de knoflookteentjes

Snij de uiteinden van de asperges en snij ze in kleine stukjes. Pak een klein antiaanbak koekenpannetje.

Doe hierin een flinke scheut olijfolie en bak daarin de ui, knoflook en de stukjes aardappelen gaar.

Klop ondertussen de 5 eieren los en voeg alvast wat peper en zout toe.

Als de aardappelen bijna gaar zijn voeg je de groene asperges toe en bak ze mee totdat ze beetgaar zijn.

Voeg je baksel toe aan de eieren in de kom, roer even door elkaar en voeg wat extra olie toe aan je koekenpan en schenk voorzichtig het eieremengsel terug in je koekenpannetje.

Zet het vuur meteen laag en doe eventueel een deksel op je pan en laat het ei langzaam gaar worden zonder dat de onderkant aanbrand.

Draai voorzichtig je tortilla om door een bord op je pan te plaatsen en dan te keren.

Schuif hem weer terug in je pan om de anderkant te garen.

Plaats weer een bord op je pan en keer je tortilla om op je bord.

Voeg eventueel wat extra grof zeezout toe en serveer koud of warm in stukjes bij de borrel. Eetsmakelijk!

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments