Benodigdheden:

Rijst

Stukje verse gember

Sesamolie of roerbakolie

500 gram kipfilet in blokjes

Pakje kokosmelk

1 theelpepel rode currypasta

1 rode peper

1 blikje ananas in stukjes

3 eetlepels thaise vissaus

½ bosje bascilicum

Groene boontjes

Sjalotje tauge

Bereiden:

Kook je rijst zoals je gewend bent en voeg daar de geraspte gember aantoe.

Roerbak de kipfiletblokjes in de sesamolie samen met het gesnipperde sjalotje en het rode pepertje gaar.

Voeg dan de currypasta,de kokosmelk en de vissaus samen met de boontjes en vlak voor het serveren de tauge, de ananas en de fijngesneden bascilicum toe.

Serveer met de gember rijst.

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments