Benodigdheden:

1 pak bitterkoekjes

300 ml espresso koffie

100 ml amaretto

250 ml slagroom

1 zakje vanillesuiker

2 eelepels suiker

250 ml hopjesvla

Cacaopoeder en zeefje

 

Bereiden:

Laat de bitterkoekjes volzuigen met de koffie en de amaretto.

Verkruimel ze dan grof en verdeel ze over de glaasjes

Zet de glaasjes 15 minuutjes in de koelkast

Klop de slagroom stijf op ongeveer  yogurtdikte met de suiker en de vanillesuiker

Schenk op de bitterkoekjes een ruime laag hopjesvla en daarop de lobbige slagroom

Zeef een beetje cacaopoeder over de slagroom en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments