Benodigdheden:

500 gr rundergehakt

2 bleekselderijstengels

1 wortel

1 ui

1 eetlepel tomatenpuree

2 eetlepels bloem

500 ml runderboullion

2 eetlepels worcestersaus

180 ml rode wijn

1 bloemkool

2 eierdooiers

200 ml creme fraishe

50 gr boter nootmuskaat

Geraspte parmazaanse kaas

Laurierblaadje

Bereiden:

Snipper de ui, de wortel en de bleekselderij fijn en bak het fruitig in olijfolie.

Voeg de gehakt en roer het goedbruin en gaar. Voeg dan de tomatenpuree erdoor samen met de bloem en bak het even rondom gaar. Blus af met de rode wijn, de boullion, de worcestersaus en het larierblaadje. Stoof alles in 45 minuten zachtjes gaar.

Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook het beetgaar.

Laat de bloemkool afkoelen en mix het in de blender tot fijn kruim. Voeg dan de eierdooiers, creme fraishe en de boter toe, maak op smaak met zout/peper en nootmuskaat.

Doe de gehaktmengsel in een diepe ovenschotel en top het af met de bloemkoolpuree.

Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en bak in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments