
Benodigdheden:
500 gr rundergehakt
2 bleekselderijstengels
1 wortel
1 ui
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels bloem
500 ml runderboullion
2 eetlepels worcestersaus
180 ml rode wijn
1 bloemkool
2 eierdooiers
200 ml creme fraishe
50 gr boter nootmuskaat
Geraspte parmazaanse kaas
Laurierblaadje
Bereiden:
Snipper de ui, de wortel en de bleekselderij fijn en bak het fruitig in olijfolie.
Voeg de gehakt en roer het goedbruin en gaar. Voeg dan de tomatenpuree erdoor samen met de bloem en bak het even rondom gaar. Blus af met de rode wijn, de boullion, de worcestersaus en het larierblaadje. Stoof alles in 45 minuten zachtjes gaar.
Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook het beetgaar.
Laat de bloemkool afkoelen en mix het in de blender tot fijn kruim. Voeg dan de eierdooiers, creme fraishe en de boter toe, maak op smaak met zout/peper en nootmuskaat.
Doe de gehaktmengsel in een diepe ovenschotel en top het af met de bloemkoolpuree.
Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en bak in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Comments