Benodigdheden:
150 gr boter (kamertemperatuur)
150 gr witte basterdsuiker + 50 gr witte basterd suiker
2 eieren
Rasp van ½ citroen
200 gr Bloem
10 gram bakboter
Snufje zout
300 gram frambozen(mag ook diepvries)
250 gr zure room
1 theelepel vanille extract
Bereiden:
Verwarm je oven op 200 graden.
Klop de boter samen met de 150 gr basterdsuiker op tot een romige, bijna witte massa.
Klop erdan 1 ei en de citroenrasp door.
Doe dan de gezeefde bloem en de bakpoeder erdoor en roer tot een glad beslag.
Schep het belag in een ingevette pievorm(liefst losse bodem)bekleed ook de randen goed.
Bak het beslag in 10 minuten gaar en haal het uit de oven
Draai nu de oven op 180 graden.
Verdeel de frambozen over de bodem.
Klop de zure room met 1 ei en de vanille door elkaar en verdeel dit over de frambozen.
Bak de taart in 30 minuten gaar en doe dan de oven uit en laat de taart even ong 15 minuten in de oven staan, zo krijgt het een lichtbruin korstje aan de randen.
Laat de taart afkoelen
Comments