
Benodigdheden:
300 gram flinterdunne gesneden witte kool
3 tenen knoflook
2 flinke glazen witte wijn
300 ml kookroom
200 ml groente boullion
300 gr parma of prochiutto ham
1 pak lasagna vellen
Bakje geraspte parmazaanse kaas
Bereiden:
Fruit de fijngeneden knoflook heel even in een scheut olijfolie en voeg dan de fijn gesneden witte kool toe.
Bak het ongeveer 5 minuten en blus dan af met de witte wijn, laat t ietsje inkoken en voeg dan de room en de boullion toe.
Laat het zachtjes smoren tot de kool goed gaar is. Laat de kool niet droogkoken en voeg eventueel iets wat boullion toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven op 220 graden.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel laag om laag de kool met de room, de lasagnabladen en de plakken ham
Eindig met een flinke laag paramazaanse kaas en laat de lasagna ong 30 minuten in de oven gaar worden.
Eetsmakelijk
Comments