Benodigdheden:

2 eieren

55 gram fijne suiker

55 gram bloem

50 gram witte chocolade Gesmolten

Vulling:

300 ml slagroom

350 gram witte chocolade in kleine stukjes

250 gr mascarpone

Decoratie

Schaaf om krullen te maken van melk of pure chocolade

Of cacaopoeder

Bereiden:

Verwarm de oven op 180 graden

Vet de springvorm in met boter

Klop de eieren met de suiker zeker 10 minuten tot een schuimige massa. Smelt je chocola en schep voorzichtig  de gezeefde bloem erdoor met de chocolade. Bak dit mengsel in de taartvorm in 25 minuten, laat het even afkoelen.

Voor de vulling:

Breng de room zachtjes aan de kook en smelt de chocolade erin laat dan afkoelen en schep de mascarpone erdoor. Giet dit op je taartbodem en zet de taart 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Versier de taart met cacao en de chocolade krullen.

 

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments