
Benodigdheden:
2 kipfilets
1 sinaasappel
2 eetlepels mayonaise
Handje blauwe en groene druiven
Handje amandelschaafsel
2 stengels bleekselderij
½ krop ijsbergsla
Bereiden:
Marineer de kipfilets met kipkruiden, peper en zout en bak ze gaar in wat olijfolie
Laat de kip afkoelen en snij het in kleine blokjes
Bak in een droge koekenpan het amandelschaafsel rondom goudbruin
Trek de draadjes van de bleedselderijstengels af en snij het in kleine blokjes.
Was de druiven en halveer ze
Snij een halve krop ijsbergsla en flinterdunne sliertjes
Rasp met een fijne rasp de oranje schil van de sinaasappel en voeg dit samen met het sap van de sinaasappel bij de mayonaise.
Meng de kip, druiven en de bleekselderij door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Doe onderin het glaasje wat sliertjes ijsbergsla voeg daarop de kipsalade.
Top af met amandelschaafsel en de sinaasappel mayonaise.
Comments