Benodigdheden:

3 eiwitten

150 gram suiker

60 gram kokosmeel

1 eetlepel cacaopoeder

Bakpapier of een siliconenmat

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 120 graden

Klop de eiwitten op in een vetvrije kom met een mixer of keukenmachine tot een dikke lobbige schuim, tot er mooie witte pieken ontstaan

Voeg beetje bij beetje de suiker erdoor samen met de kokosmeel

Schep de cacaopoeder en losjes doorheen

Schep met een theelepel hoopjes van je eiwitmengsel op de siliconenmat of bakpapier.

2 theelepels per hoopje is voldoende

Laat ongeveer 1 cm ruimte tussen de hoopjes

Bak de meringues 25 tot 30 minuten in de oven droog en laat ze afkoelen met de ovendeur open. Smullen maar.

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments