
Benodigdheden:
2 grote zoete aardappelen
500 gr kipfilet in kleine stukjes gesneden
1 prei in ringen sneden
1 bakje ricotta
Nootmuskaat liefs vers geraspt
200 gr doperwten uit diepvries
1 blikje mais
Verse kruiden(tijm, peterselie)
Peper/zout/olijfolie
200 ml melk
Puntje boter
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Was de zoete aardappelen en rasp ze met schil boven een kom en schep ze om met 3 eetlepels olijfolie en peper/zout en de verse kruiden
Verhit wat olijfolie en de boter in de pan en roerbak de kipstukjes met de gesneden prei gaar.
Haal de pan van t vuur en roer de melk en de ricotta erdoor.
Voeg de doperwten en de mais erbij en meng door elkaar.
Schep het groentemengsel in een ingevette ovenschaal en bedek het met de laag geraspte zoete aardappel.
Besprenkel met wat olijfolie en bak de pastei in de oven totdat de toplaag lekker knapperig is.
Ongeveer 30 tot 40 minuten.
Rasp nog wat verse nootmuskaat over je gerecht vlak voor opdienen
Eetsmakelijk!
Comments