Benodigdheden:

2 courgettes

Kipfilets

3 knoflooktenen

2 rode uien

Champignons

Verse kruiden  zoals tijm, peterselie, bascilicum

1 eetlepel tomatenpuree

2 theelepels  Kurkuma

2 theelepels kerrie

1 theelepel Laos

Beetje cayennepeper

Peper/zout

Bereiden:

Bak de kipfilets rondom bruin en snij ze daarna in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.Snij de courgettes overdwars door en hol ze een beetje uit en smeer ze in met wat olijfolie.

Leg de ovenschaal met de courgettes in de oven en bak ze in 10 minuten gaar.

Fruit in de koekenpan de fijngesneden knoflook,ui en voeg de laos ,kurkuma en de kerrie de peper en het zout toe. Bak de gesneden champignons erbij en voeg de kip toe samen met de eetlepel tomatenpuree en wat cayennepeper.

Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het kipmengsel, zet ze vervolgens nog 10 minuten terug in de oven.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments