Benodigdheden:

1 doosje aardbeien

1 bakje ricotta

1 ons zachte geitenkaas

1 handje hazelnoten

4 kokoskoeken

60 ml ahornsiroop (of maplesyrup)

2 eetlepels balsamico

1 theelepel vanille -extract

Basilicumblaadjes voor garnering

Bereiden:

Roer in een kom de ricotta, geitenkaas, vanille-extract en 1 eetlepel ahornsiroop goed door elkaar en doe het in een spuitzak en zet koud weg.

Maak de aarbeien schoon en halveer ze.

Marineer de aarbeien met de balsamico en de rest van de ahornsiroop, zet koud weg.

Verkruimel de hazelnoten grof en bak ze in een koekenpan rondom lichtbruin.

Verkruimel de kokoskoeken en verdeel ze mooi over de bodem van je dessertglaasjes

Verdeel daarover de aardbeien en spuit daarover het ricottamengsel zodat je mooie laagjes krijgt.

Top dit af met de geroosterde hazelnoten en garneer met wat basilicumblaadjes.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments