Benodigdheden:

4 Aubergines

2 kipfilets

3 tenen knoflook

1 kleine courgette

1 ui

100 gr feta

1 handje verse oreganoblaadjes

1 theelepel kurkuma

1 theelepel laos

Peper/zout/olijfolie

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de aubergines overdwars door het midden en bak ze zachtjes op beide kanten in wat olijfolie tot ze goed zacht zijn.

Snipper de ui, de knoflook en snij de kip en de courgette in kleine blokjes

Bak in een koekenpan de kip met de ui, knoflook courgette en de kruiden.

Hol met een lepel de zachte aubergines uit en snij de vulling klein en voeg bij de kip.

Leg de aubergines in een ovenschaal en vul ze met  het kipmensel.

Verkruimel de feta over de aubergines samen met de verse blaadjes oregano.

Bak ze ong 20 minuten in de oven af.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments