Benodigdheden:

1 grote bloemkool

2 eieren

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

Paar eetlepels tomatensaus

Champignons

Rode uien

Geraspte kaas

100 gr feta

Verse oregano

Peper/zout

Bereiden:

Verwarm de oven op 180 graden hete lucht.

Was de bloemkool en snij het in kleine roosjes, pureer het fijn in een blender en zorg dat al het vocht eruit is door de bloemkoolpuree  in een schone theedoek goed uit te knijpen.

Meng de eieren door de bloemkoolpuree  samen met de gedroogde kruiden.

Kneed dit tot een deegbal en spreid dit uit als een pizzabodem over een ovenplaat.

Bak de bodem in de oven mooi lichtbruin in ong 20 minuten.

Haal de bodem uit de oven en bekleedt dit met wat tomatensaus en de plakjes champignons en de uienringen .Maak op smaak met peper en zout. strooi er wat geraspte kaas overheen. Zet de pizza terug in de oven en bak hem nog 15 minuten gaar.

Betrooi voor het serveren met wat blaadjes verse oregano en wat verkruimelde Feta kaas.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments