
Benodigdheden:
1 kilo zoete aardappels
500 gr rundergehakt
5 bleekselderijstengels
2 winterpenen
Flinke hand diepvriesdoperwten
1 ui
2 tenen knoflook
Paprikapoeder/kerriepoeder/peper/zout
2 eetlepels ricotta
Bereiden:
Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokken en kook ze in water met een groente boullionblokje gaar.
Schil de wortel en de bleekselderij en snij ze in kleine blokjes. Snipper de ui en de knoflook.
Verwarm de oven op 180 graden
Bak het gehakt met de ui en de knoflook gaar in een hapjespan en voeg dan de wortel en de bleekselderij toe.
Bak alles beetgaar en maak goed op smaak met de kruiden, voeg dan de ricotta toe en de dopertwen.
Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en stamp ze fijn tot een mooie puree samen met wat peper en een scheutje olijfolie.
Doe de gehaktgroentemix in een ovenschaal en top het af met de zoete aardappelpuree.
Bak er een mooie bruin laagje op in de oven , ongeveer 20 minuten.
Comments