Benodigdheden:

1 kilo zoete aardappels

500 gr rundergehakt

5 bleekselderijstengels

2 winterpenen

Flinke hand diepvriesdoperwten

1 ui

2 tenen knoflook

Paprikapoeder/kerriepoeder/peper/zout

2 eetlepels ricotta

Bereiden:

Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokken en kook ze in water met een groente boullionblokje gaar.

Schil de wortel en de bleekselderij en snij ze in kleine blokjes.  Snipper de ui en de knoflook.

Verwarm de oven op 180 graden

Bak het gehakt met de ui en de knoflook gaar in een hapjespan en voeg dan de wortel en de bleekselderij toe.

Bak alles beetgaar en maak goed op smaak met de kruiden, voeg dan de ricotta toe en de dopertwen.

Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en stamp ze fijn tot een mooie puree samen met wat peper en een scheutje olijfolie.

Doe de gehaktgroentemix in een ovenschaal en top het af met de zoete aardappelpuree.

Bak er een mooie bruin laagje op in de oven , ongeveer 20 minuten.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments