Benodigdheden:

150 gram volkorenrijst

Ong 400 gr pompoen

1 rode ui gesnipperd

3 teentjes knoflook

4 cm gemberwortel geraspt

1 doosje champignons in plakjes

1 rode paprika en blokjes

Handje diepvries sperzieboontjes

3 eetlepels pindakaas

1 eetlepel honing

Handje pinda’s

Verse koriander

Bereiden:

Kook de rijst zoals staat aangegeven.

Schil de pompoen en snij het in grove stukken

Bak in de koekenpan met de olijfolie, de gesnipperde ui, knoflook, gember, paprika, champignons rondom beetgaar, voeg de sperzieboontjes en de stukjes pompoen toe.

Meng 6 eetlepels warm water met de 3 eetlepels pindakaas en de honing en voeg dit bij het groentemengsel samen met de pinda’s.

Roer de gare rijst erdoor en garneer met verse korianderblaadjes.

 

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments