Benodigdheden:

6 stronken witlof

2 appels

2 sinaasappels

Handje rozijnen

Handje pecan- of walnoten

Dressing: 50 ml olijfolie

25 ml appelcyderazijn

1 eetlepel honing

1 theelepeltje mosterd

Peper/zout

Bereiden:

Maak je dressing door alle ingredienten samen te voegen en met een garder te mengen , voeg de rozijnen in de dressing en zet koud weg.

Snij de witlof stronken in de lengte door en verwijder de bittere harde kern binnenin.

Snij de witlof in fijne reepjes. Was je appels en snij ze in mooie kleine stukjes. Schil de sinaasappels en snij de partjes in kleine stukjes (verwijder de eventuele pitjes)

Meng dit alles in een kom, samen met de dressing en schep er vlak voor het serveren de noten door.

Ook heerlijk met gebakken amandelschaafsel.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments