
Hartige taart met zoeteaardappelbodem
Benodigdheden:
1 of 2 grote zoete aardappelen
200 gram gesneden kipfilet met kipkruiden
100 gr feta kaas
300 ml room
4 eieren
Handvol verse kruiden zoals tijm , rozemarijn, oregano…
Olijfolie, peper, zout
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappelen en schaaf ze met de mandoline of kaas schaaf in flinterdunnen plakken, doe ze in een kom.
Vermeng de schijfjes met wat olijfolie en peper en zout en leg de plakjes dakpansgewijs in een ondiepe ovenschaal, ook de zijkanten meenemen.
Roerbak het vlees gaar in een koekenpan met een beetje kipkruiden. En verdeel het daarna over de bodem van je taart.
Klop in een kom de eieren los en voeg daarbij de room,peper, zout en de verse kruiden toe.
Verdeel dit over de taart en verbrokkel de feta erover.
Bak de taart in de oven ong 25 tot 30 minuten gaar.
Zodra het ei stolt is de taart gaar , als je het lang doet gaat het schiften.
Serveer de taart lauw, maar koud is hij ook erg lekker!
Comments