
Benodigdheden:
1 cup quinoa
2 citroenen
2 courgettes of 1 grote
1 venkelknol
Een handje verse kruiden zoals, dille, peterselie en basilicum
4 eellepels yogurt
2 eetlepels olijfolie
3 of 4 zalmfilets
Bereiden:
Kook de quinoa gaar met 1,5 cup water , besprenkel het daarna met sap van een halve citroen en zet weg.
Bak in een grilpan de, met een kaasschaaf dungesneden, courgetteplakken aan biede kanten en leg ze op een bord zolang apart.
Snij de venkel met een mandoline of kaasschaaf in hele dunne reepjes, doe het in een kom en knijp er ook een halve citroen bovenuit.
Maak je dressing met de yogurt , de overige citroensap, de olijfolie en maak op smaak met peper en zout.
Bak in de grilpan de zalm even om en om gaar en breek de zalm in mooie stukjes.
Schep de quinoa op een bord en verdeel de gegrilde courgette, de citroenvenkel en de flinters zalm erover, garneer met de verse kruiden en de dressing.
Eetsmakelijk!
Comments