Benodigdheden:

200 gr spritsenkoeken

40 gr roomboter gesmolten

3 gelatine blaadjes

400 gr creme fraiche

200 gr monchou kaas

1 zakje vanillesuiker

50 gram suiker

Sap van 1 citroen en de geraspte schil

80 ml melk

1 blik aardbeientaartvulling

Bereiden:

Verkruimel de spritsen en meng de roomboter erdoor, verdeel dit over de bodem van de taartvorm

Laat in de koelkast opstijven

Meng de creme fraiche, de monchou, de suiker, de sap en de rasp van de citroen en mix dit tot een lobbig geheel.

Week de gelatine blaadjes even in koud water . verwarm de melk 1 minuut op laagvuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe, voeg de melk toe aan je beslag.

Verdeel je beslag over je taartbodem en laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Serveer lekker met een dikke laag aardbeienvulling erover.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments