Benodigdheden:
Boneless kippendijen
4 takjes verse Salie
1 citroen
8 eetlepels olijfolie
3 uien
3 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 groot blik tomatenblokjes
1 grote pot of blik boterbonen (grote witte bonen)
Peper/zout, eventueel 1 kippenboullionblokje
Bereiden:
Snij de salieblaadjes in reepjes.
Rasp de gele schil van de citroen en pers een halve citroen uit. Andere helft gebruik je niet.
Meng dit met 4 eetlepels olijfolie , de helft van de salie en wat vers gemalen zwarte peper.
Meng je kip door deze marinade en zet afgedekt weg in de koelkast.
Snipper de ui en de knoflook en bak dit in de overige olijfolie.
Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes en 250 ml water toe.
Spoel de witte bonen goed af en laat ze uitlekken, voeg dan toe aan de tomatensaus en laat het zachtjes pruttelen. Maak op smaak met peper , zout en eventueel een kippenboullionblokje.
Bak de kip in een droge koekenpan rondom knapperig bruin, voeg op het laatst de andere helft salie toe.
Bestrooi de kip met zout en peper en serveer dit met de tomaten/bonensaus.
Comments