
Benodigdheden:
500 gr sperziebonen(eventueel diepvries)
4 eieren
2 uien
3 eetlepels olijfolie
2 rode spaanse pepers
3 eetlepels geraspte kokos
Ong 100 ml kokosmelk
1 eetlepel madras kerriepoeder
1 scheut ketjap manis(zoete ketjap)
Handje gezouten pinda’s
Bereiden:
Blancheer de boontjes door ze heel even in kokend water met wat zout te koken, zodat ze net beetgaar zijn.
Kook de eieren half zacht , ongeveer 3 minuten.
Snij de uien in dunne ringen samen met de pepertjes, verwijder eventueel de zaadjes.
Fruit de uienringen met de pepers in de olijfolie en voeg dan de geraspte kokos toe samen met de kerriepoeder. Blus dit af met de kokos melk en een scheutje ketjap manis.
Laat deze saus 2 minuten inkoken en voeg dan de boontjes toe.
Pel en halveer de eieren en garneer deze samen met de pinda’s over de boontjes.
Heerlijk met rijst.
Comments