Benodigdheden:

500 gr sperziebonen(eventueel diepvries)

4 eieren

2 uien

3 eetlepels olijfolie

2 rode spaanse pepers

3 eetlepels geraspte kokos

Ong 100 ml kokosmelk

1 eetlepel madras kerriepoeder

1 scheut ketjap manis(zoete ketjap)

Handje gezouten pinda’s

Bereiden:

Blancheer de boontjes door ze heel even in kokend water met wat zout te koken, zodat ze net beetgaar zijn.

Kook de eieren half zacht , ongeveer 3 minuten.

Snij de uien in dunne ringen samen met de pepertjes, verwijder eventueel de zaadjes.

Fruit de uienringen met de pepers in de olijfolie en voeg dan de geraspte kokos toe samen met de kerriepoeder. Blus dit af met de kokos melk en een scheutje ketjap manis.

Laat deze saus 2 minuten inkoken en voeg dan de boontjes toe.

Pel en halveer de eieren en garneer deze samen met de pinda’s over de boontjes.

Heerlijk met rijst.

Related Posts


Pizza met rode ui en gegrilde aubergine

Benodigdheden: Kant en klare pizzabodem 4 rode uien 1 aubergine 4 eetlepels Olijfolie 2 eetlepels witte wijnazijn ½ handje bladpeterselie 2 teentjes knoflook 1 theelepel chilipeper ½ handje muntblaadjes 200 ml pastasaus Bereiden: Verwarm je oven voor op 225 graden Snij de rode ui in ringen en bak ze in de koekenpan zachtjes fruitig zodat […]

22.05.2019

Gevulde portobello met couscous

Benodigdheden: 4 grote Portobello ’s 1cup volkoren couscous 2 tenen knoflook 1 sjalotje 3 bosuitjes 1 rode paprika 1 eetlepel Ras el hanout kruiden Handje diepvries doperwten 50 gr Feta kaas verkruimeld Handje Parmezaanse kaas Bereiden: Verwarm je oven voor op 180 graden. Veeg de portobello ’s schoon en wrijf ze rondom in met wat […]

08.05.2019

Spinazie salade met falafel en yoghurtknoflookdressing

Benodigdheden: Verse spinazie 1 avocado 2 tomaten ½ komkommer 1 rode ui 1 bakje falafelballetjes Dressing: 3 eetlepels Yoghurt 2 tenen knoflook Half bosje bieslook 1 eetlepel mayonaise Peper/zout /olijfolie Bereiden: Verdeel de gewassen spinazie over de 4 borden en snij de komkommer, tomaten en de geschilde avocado in stukjes en verdeel dit over de […]

17.04.2019

Comments